U Crnoj Gori prosečna potrošnja električne energije iznosi 36 evra

Foto-ilustracija: Pixabay

Potrošnja električne energije u domaćinstvima Crne Gore za mart ove godine, prema obračunu, pala je za više od osam odsto u odnosu na potrošnju u febrauru ove godine. Potrošnja električne energije je opala i u odnosu na mart prošle godine za skoro dva odsto.

Prosečna potrošnja u domaćinstvima Crne Gore je nešto više od 36 evra. Najmanja prosečna potrošnja – oko 18 evra, zabeležena je u Žabljaku, dok je najveća prosečna potrošnja električne energije u martu bila u Kotoru, i iznosila je 47 evra.

U Crnoj Gori oko 45 odsto domaćinstava plaća redovno svoje račune, prema podacima Elektroprivrede Crne Gore, dok je čak 60 odsto populacije imalo račun ne veći od 30 evra, oko 16 odsto domaćinstava dobilo je račun do 50 evra, oko 17 odsto njih račun će platiti između pedeset i sto evra, a preko sto evra svoj račun platiće oko šest odsto domaćinstava.

Pročitajte još:

Elektroprivreda Crne Gore je u prvom tromesečju ove godine imala dobit od 114 miliona evra, što je za 80 miliona evra više nego za isti period prošle godine, uprkos energetskoj krizi.

Elektroprivreda u periodu od godinu dana, od marta prošle godine do marta 2023. godine, nije imala povećanja električne energije, dok je dobit bila 142 miliona, i tom prilikom je diirektor ove kompanije – Nikola Rovčanin, u saopštenju je izjavio:

„To su preliminarni rezultati, koji se vrlo malo mogu promeniti. Takođe, u ovom periodu nije bilo povećanja električne energije. Da smo se vodili politikom kako se formiraju cene drugih energenata, pre svega goriva, to bi za građane bilo veliko opterećenje. Možemo da kažemo da smo po osnovu toga uštedeli građanima preko milijardu evra“

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti