U Banjaluci održano predavanje o klimatskim promenama u okviru projekta Klimat Kiz

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić prisustvovala je predavanju o klimatskim promenama u Banjaluci koje je održano u okviru globalnog ekološkog muzičkog projekta Klimat Kiz.

Ona je ovom prilikom izjavila da treba posvetiti više pažnje klimatskim promenama s obzirom na to da su poplave i suše u proteklim godinama nanele Srpskoj veliku materijalnu i nematerijalnu štetu. Kako je istakla, promene klime su evidentne. Kao resorno ministarstvo sprovodimo brojne zakonske i ostale aktivnosti među kojima je i energetska efikasnost. Govorimo sve vreme i da fosilna goriva treba menjati obnovljivim izvorima energije, a dobar primer za to je banjalučka Toplana, rekla je Golićeva Srni.

Projekat Klimat kiz poziva pijaniste i stručnjake za klimatske promene iz celog sveta da se sastanu da bi podigli svest javnosti o klimatskim promenama. Tokom oktobra i novembra biće održano više od 30 koncerata u devet zemalja, da bi bio pojačan uticaj javnosti na donosioce odluka pred 23. zasedanje Konferencije država članica Okvirne konvencije UN o promeni klime koje se održava od 6. do 16. novembra 2017. godine u Bonu.

izvor: srna.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti