Turističku nagradu „Golden Interstas 2018“ dobilo JP „Nacionalni parkovi Crne Gore“

Foto: Javno preduzeće za Nacionalne parkove Crne Gore

Javno preduzeće za Nacionalne parkove Crne Gore dobilo turističku nagradu „Golden Interstas 2018“ dobilo je međunarodnu turističku nagradu „Golden Interstas 2018“ – „Za izvrsnost u doprinosu sklada čoveka, biljnog i životinjskog sveta, a time i razvoja turizma Crne Gore“, na jubilarnom 25. međunarodnom turističkom sajmu u Solinu (Split, Hrvatska).

– Kao zemlja Dinarskog luka, Crna Gora je ponosna na svojih pet prirodnih dragulja, pet zaštićenih područja, čije su vrednosti i lepote prepoznate kako na nacionalnoj, tako i međunarodnoj turističkoj mapi.

Iz godine u godinu, NPCG unapređuju turističku ponudu zasnovanu na principima održivog razvoja, prirodi i aktivnom odmoru.

Ove godine ostvarili smo rekordnu turističku posetu i povećanje broja posetilaca od preko 30 posto. Očekujemo da će se trend rasta posete nastaviti i u budućem periodu, čemu će doprineti i promocija crnogorskih parkova kako na Sajmu u Solinu, tako i učestvovanje na značajnim međunarodnim turističkim sajmovima u prvom kvartalu sledeće godine, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica povodom dobijanja turističke nagrade.

Prestižnu međunarodnu nagradu Golden Interstas već dugi niz godina dodeljuju FEST i FIJET/Evropska i Svetska federacija turističkih novinara i INTERSTAS. Nagrada je dodeljena u okviru tri manifestacije 25. INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 21. ITF ‘CRO/ Međunarodni festival turističkog filma, i 16. KEA-CRO/Takmičenje hrvatskih gradova i mesta za „Međunarodni Zlatni Cvijet“.

Celokupna manifestacija je održana u Gradu Solinu od 7-9. novembra 2018. godine, pod pokroviteljstvom resornih ministarstava Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije i grada Solina, te visokim pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvatske.

Nagradu Golden Interstas, direktoru JPNPCG Elviru Klici uručili su direktor Interstasa Vojko Pleština i gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti