Trivan na Konferenciji UN u Bonu o promeni klime

Foto: ekologija.gov.rs

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, boraviće u trodnevnoj poseti Nemačkoj, gde će predvoditi delegaciju Republike Srbije koja će od 14. do 17. novembra u Bonu učestvovati u radu Konferencije Ujedinjenih nacija (UN) o promeni klime.

U okviru Konferencije koja je počela 6. novembra i traje do 17. ovog meseca, održava se 23. zasedanje Konferencije država članica Okvirne konvencije UN o promeni klimeCOP 23, 13. zasedanje Konferencije država članica Kjoto protokola, kao i zasedanje radnih tela vezano za sprovođenje Sporazuma o klimi u Parizu.

U delu programa Konferencije koji se održava na visokom nivou, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obratiće se 15. novembra učesnicima i predstaviti politiku i aktivnosti Srbije u borbi protiv klimatskih promena i prilagođavanju novim klimatskim uslovima.

Na marginama Konferencije, 16. novembra Trivan će predsedavati ministarskom sastanku Saveta za regionalnu saradnju.

Konferencija o klimatskim promenama u Bonu okuplja predstavnike vlada 197 država članica Konvencije o klimatskim promenama, organizacija civilnog društva, privrednika i stručnjaka. Glavni ciljevi Konferencije su utvrđivanje potrebnih modaliteta i procedura za praćenje sprovođenja Sporazuma o klimi u Parizu, a svojim učešćem Srbija će dokazati posvećenost ovim međunarodno usaglašenim ciljevima, radi smanjenja sve pogubnijih posledica promene klime, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti