Biomasno – ogrevno drvo podeljeno socijalno najugroženijim porodicama u Rumi

Foto: Milisav Pajević

Podela biomasnog – ogrevnog drveta, koje je srušeno i posečeno nakon olujnog vetra 17. septembra ove godine, socijalno najugroženijim porodicama u opštini Ruma privodi se kraju.

Odlukom Opštinskog veća opštine Ruma po tri metra kubna biomasnog drveta dobiće 14 porodica.

– Sa ovom isporukom završavamo planirani posao. Iz nečeg lošeg, kao što je bila oluja 17. septembra ove godine, kada su stabla i popadala, napravili smo nešto dobro i korisno. Drva su isečena i spremna za cepanje, a ako bude više drveta nego što je procenjeno pomoći ćemo i više od ovih 14 porodica – izjavio je Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma.

Opština Ruma je do sada na ovaj način pomogla oko 50 porodica, a svaka porodica je dobila po tri kubna metra drveta. Drvo koje će danas dobiti porodice iz Rume i nekoliko sela rumske opštine su posečena u Borkovačkoj šumi.

Inače, opština Ruma je angažovala šumarskog inženjera koji je obeležio sva stabla koja su mogla da se iseku, kao i ona koja su bila bolesna. Seču svih obeležnih stabala, prevoz i distribuciju do najugroženijih porodica obavilo je Javno preduzeće „Stambeno“ iz Rume.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti