Temerin će uskoro dobiti novu fabriku vode

Foto: Pokrajinska vlada

Kamen temeljac za izgradnju fabrike vode, čija će se površina prostirati na gotovo 3.000 kvadratnih metara, položen je u Temerinu.

Postrojenje će biti namenjeno za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta „Staro Đurđevo’’, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 1,6 milijardi dinara.

Tom prilikom je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, istakao da veruje da će u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine.

Kako se navodi na sajtu Pokrajinske vlade, izgradnja fabrike vode počela je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

Pročitajte još:

„Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana“, izjavio je predsednik Mirović i podsetio na to da su završene pripreme i za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu, te da se uskoro očekuje i početak radova na realizaciji tog značajnog projekta.

Predsednik Mirović je rekao da je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom dovela do brojnih projekata i  najavio je da će kroz nekoliko nedelja početi i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku koju će finansirati Pokrajinska vlada.

Mladen Zec, predsednik Opštine Temerin istakao je da će na izvorištu „Staro Đurđevo’’ biti gotovo učetvorostručen kapacitet – sa postojećih 35 litara povećaće se na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti