Sutra potpisivanje ugovora o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava po konkursima Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine objavio je obaveštenje u kojem je navedeno da će 24. decembra 2015. godine biti potpisani ugovori o sufinansiranju projekata po konkursima koje je raspisao Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine.

Kako je navedeno, ugovori o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava će biti potpisani za realizaciju projekata korišćenja raspoloživih hidrotermalnih resursa – izrada novih istražno-eksploatacionih bušotina, kao i za realizaciju projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je 18. novembra 2015. godine javni konkurs za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja raspoloživih hidrotermalnih resursa – izrada novih istražno-eksploatacionih bušotina, dok je javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima raspisan 9. decembra 2015. godine. Opštine Ada i Inđija dobile su sredstva za izradu novih istražno-eksploatacionih bušotina u iznosu od 13950000 dinara, dok je 12 poljoprivrednih gazdinstava dobilo 9099200 dinara za realizaciju projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti