Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine sufinansira 12 projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine 23. decembra 2015. godine doneo je odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima.

U okviru konkursa 12 poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije AP Vojvodine dobilo je 9.099.200 dinara. Najveći iznos dodeljenih sredstava iznosi 793.600 dinara, a najmanji dodeljeni iznos 634 hiljade dinara.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je 9. decembra 2015. godine javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima. Pravo učešća imali su nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije AP Vojvodine u cilju realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima. Sredstva mogu biti iskorišćena za nabavku i montažu novih solarnih sistema za navodnjavanje, a ukupan iznos opredeljenih sredstava bio je 9.851.956 dinara.

Odluku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti