Subvencije za razvoj seoskog turizma u Vojvodini

Foto-ilustracija: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs kako bi da podstakao dodatno zapošljavanje stanovništva na selu, posebno žena, i da promoviše razvoj ruralnog turizma. Konkursom se dodeljuju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara za sufinansiranje investicionog i tekućeg održavanja objekata, kao i za nabavku opreme za autentične ugostiteljske objekte u domaćoj radinosti ili seoska turistička domaćinstva.

Konkurs predviđa da maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi ne može premašiti dva miliona dinara, dok je minimalni iznos 50 hiljada dinara. Bespovratna sredstva pokrivaju do 80 odsto prihvatljivih troškova investicije, uključujući radove na investicionom i tekućem održavanju objekata, a cilj je očuvanje objekta u funkcionalnom stanju bez promene njegovog spoljnog izgleda, navodi se u tekstu konkursa objavljenog na sajtu Pokrajinskog sekretarijata.

Pročitajte još:

Kako smo naveli, sredstva obuhvataju i troškove nabavke različite opreme, uključujući mašine za pranje, sušenje i peglanje veša, televizore, klima uređaje, grejne aparate, kuhinjske elemente i uređaje za kuvanje, kao i opremu za sobe i prostorije za pružanje ugostiteljskih usluga.

Pravo na učešće imaju fizička lica koja su nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.

Konkurs je otvoren do 26. aprila 2024. godine, pružajući priliku zainteresovanima da unaprede svoje poslovanje i doprinesu razvoju ruralnih područja kroz ugostiteljstvo i turizam.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti