Stalna konferencija gradova i opština zavredila poverenje Evropske komisije u sektoru mobilnosti

Foto-ilustracija: Unsplash (Bogdan Todoran)

Generalni direktorat za mobilnost i transport Evropske komisije zvanični je pozvao Stalnu konferenciju gradova i opština, kao nacionalnu asocijaciju lokalnih vlasti, da preuzme ulogu nacionalnog koordinatora za Republiku Srbiju u vezi aktivnosti oko obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti (ENM), koja se svake godine održava od 16. do 22. septembra. Procesom bi rukovodila Klara Danilović, šefica Odeljenja za prostorno planiranje, urbanizam i stanovanje.

U zvaničnom pismu Evropske komisije navodi se da je poziv usledio nakon prikazanog izuzetnog zalaganja SKGO u promociji prethodnih kampanja ENM, kao zbog pružanja podrške na sastanku oko koordinacije kampanje održanom u Beogradu 2015. godine.

Evropska komisija smatra da SKGO ima kapacitete i kontakte da nastavi dalju promociju kampanje i ističe da aktivno učešće i posvećenost nacionalnih koordinatora igra odlučujuću ulogu u ukupnom uspehu kampanje.

Evropski sekretarijat će kontaktirati SKGO u vezi formalnosti koje uključuju i povezanost sa onlajn platformama EK, a biće joj upućen i poziv na sastanak nacionalnih koordinatora u Briselu, 30. i 31. marta 2020. godine.

Izvor: Stalna konferencija gradova i opština

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti