Srpska pametna brojila predstavljena u Milanu

Foto: Sitel-Mikroelektronika

Domaći proizvođači pametnih brojila predstavljaju svoja rešenja na prestižnom evropskom sajmu energetike ENLIT, koji se održava u Milanu od 30. novembra do 2. decembra 2021. godine.

,,Naša zemlja je jedna od retkih na svetu koja ima sopstvenu industriju pametnih brojila, sa čak četiri proizvođača – EWG, Sitel-Mikroelektronika, Meter&Control i Enel. Sve velikim ponosom predstavljamo i Srbiju i naše stručnjake. Već 20 godina uspešno sarađujemo sa Elektrodistribucijom Srbije, a možemo da plasiramo odlična rešenja i u inostranstvo, o čemu svedoči izvoz koji realizujemo u region Zapadnog Balkana, Evropske unije i na ostala svetska tržišta,“ izjavio je Srđan Tepavac, direkor preduzeća Sitel-Mikroelektronika.

,,Ovde smo rame uz rame sa najvećim svetskim proizvođačima. Rešenja koja proizvodimo integrišu sve najnovije trendove iz oblasti pametnog merenja i upravljanja potrošnjom, koji predstavljaju imperav razvoja energetike širom sveta. Konstantno ulažemo u razvoj i inovacije kako bismo išli u korak sa svetskim trendovima. Naši proizvodi imaju potencijal za razvoj funkcionalnosti, uvođenje novih servisa i otvaraju vrata daljem tehnološkom razvoju Srbije i svih zemalja u koje izvozimo“, dodao je Igor Vujičić, direktor preduzeća Meter&Control.

Domaća industrija pametnih brojila jedna je od retkih privrednih grana u Srbiji čija rešenja prate visoku tehnologiju i značajno doprinosi pozicioniraju Srbije u kontekstu razvoja zasnovanog na inovacijima.

Izvor: Sitel-Mikroelektronika

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti