Sredstva i za ekološke projekte neformalnih grupa iz Šida, Subotice i Preševa

Sa info sesije o konkursu održane u Šidu foto: Fondacija Ana i Vlade Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac objavila je 24. novembra novi konkurs „Možemo i mi“ za podršku najboljim projektima koji unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva u opštinama Šid, Subotica i Preševo.

Novina je da projekte mogu predložiti, osim organizacija civilnog društva iz ove tri opštine, i neformalne grupe od petoro građana koji do sada nisu mogli da učestvuju na konkursima. Oblasti unapređenja života u lokalnim zajednicama nisu ograničene na aktuelnom konkursu pa svi zainteresovani žitelji i organizacije civilnog društva iz ove tri opštine mogu poslati svoje projekte kako iz oblasti kulture, obrazovanja, sporta tako i iz zdravlja i ekologije.

Ovaj konkurs traje do 20. januara i sprovodi se u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji podržava Fondacija za otvoreno društvo. Neformalne grupe mogu dobiti do 200.000 dinara a organizacije civilnog društva do 700.000 dinara za projekte koji se sprovode na teritoriji opština Šid, Subotica i Preševo, a naročito će biti vrednovani oni predlozi koji podrazumevaju realizaciju u ruralnim sredinama, stvaraju prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva i u realizaciju uključuju veliki broj ljudi.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti