„Srbijagas“ i „DEPA“ potpisali Memorandum o razumevanju

Foto: JP „Srbijagas“

Preduzeće „Srbijagas“ i grčka kompanija „DEPA“ potpisali su u Beogradu, Memorandum o razumevanju, u cilju jačanja saradnje i postizanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tržištima dve zemlje.

Memorandum su potpisali Dušan Bajatović, generalni direktor JP „Srbijagas“ i Konstantinos Ksifaras, generalni direktor grčke kompanije „DEPA“.

Tim dokumentom utvrđuju se okviri za buduću saradnju dve kompanije u obasti snabdevanja odnosno kupoprodaje prirodnog gasa, optimizacije korišćenja transportnih kapaciteta i mogućnosti korišćenja kapaciteta LNG terminala u Grčkoj, kao i u pogledu skladištenja prirodnog gasa i budućih kapitalnih investicija u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

JP „Srbijagas“ je preduzeće 100 odsto u vlasništvu Republike Srbije, uvoznik prirodnog gasa u srpski gasovodni sistem i ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja, transporta, distribucije, prodaje i skladištenja prirodnog gasa u gasovitom obliku.

„DEPA“ je kompanija u većinskom vlasništvu države Grčke, uvoznik je prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju u grčki gasovodni sistem, uključujući i LNG terminal. Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja transporta, distribuije i prodaje prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti