Srbija i Švajcarska najavile energetsku sanaciju u Paraćinu, Kruševcu i Užicu

Foto-ilustracija: Unsplash (Trung Pham Quoc)

Prema ranije potpisanom sporazumu o finansiranju projekata energetske efikasnosti, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije i Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske Konfederacije najavili su objavljivanje tendera za nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju i rekonstrukciju 4 objekta u Paraćinu, 6 objekata u Kruševcu i 5 u Užicu.

Na pripremi sprovođenja projekata rekonstrukcije škola u Popovcu, Buljanu, Stubici i Sikirici, opština Paraćin radi od 2012. Podsetimo da je švajcarska Vlada na početku angažovala konsultante koji su mapirali potencijalne opštine u Srbiji. Zahvaljući dotadašnjim rezultatima u oblasti energetske efikanosti, od 46 opština i gradova, Paraćin je ušao među 16, a nakon posete švajcarskih konsultanata, na osnovu obezbeđene argumentacije zbog koje bi sredstva trebalo odobriti opštini Paraćin, izbor je sveden na 6.

Konačno, Odlukom Vlade Švajcarske 2015. izabrane su 4 lokalne samouprave, među kojima i Paraćin, čije će projekte finansirati. Informacija o objavljivanju tendera biće istaknuta na veb stranicama ministarstva i naručioca, ali će preuzimanje tenderske dokumentacije, koja se očekuje u prvoj polovini oktobra, biti moguće samo na švajcarskoj stranici za javne nabavke.

Poziv je otvoren za domaće i firme van Srbije, a precizniji kriterijumi učešća na tenderu, objavljeni su na pomenutim veb stranicama.

Za detaljnije informacije kliknite OVDE.

Izvor: Opština Paraćin

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti