Sombor raspisao dva javna poziva za podsticaj pčelarstva

Grad Sombor objavio je dva javna poziva namenjena poljoprivrednim proizvođačim koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora, sa ciljem da se podstakne razvoj i unapredi pčelarstvo, pčelarska proizvodnja i proizvodnja meda.

Foto: pixabay

Prvi Кonkurs je za nabavku novih pčelinjih košnica i namenjen je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Grada Sombora koja se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda.

Ukupan iznos sredstava koje je obezbedio Grad Sombor za ovu namenu iznosi 371.520,00 dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi iznosi 11.000,00 dinara.

Кonkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15. avgustom ove godine.

Sve detalje Кonkursa za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih košnica poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora u 2019. godini i način prijave pogledajte ovde.

Foto: pixabay

Drugi Кonkurs je za razvoj pčelarstva kroz nabavku novih mašina i opreme za unapređenje pčelarske proizvodnje, a namenjen je registrovanim pčelarskim udruženjima sa teritorije Grada Sombora.

Za realizaciju Кonkursa grad je izdvojio sredstva u iznosu od 1.628.480,00 dinara, što je i maksimalan iznos po jednoj prijavi.

Кonkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15. avgustom ove godine.

Sve detalje Кonkursa za dodelu sredstava za razvoj pčelarstva na teritoriji Grada Sombora u 2019. godini i način prijave pogledajte ovde.

Izvor: Grad Sombor

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti