SolarEdge Home – još pristupačniji vrhunski solarni sistem

Foto: SolarEdge

Nije iznenađenje što vlasnici kuća traže rešenja za poboljšanje energetske efikasnosti svojih domova. Solarni sistem za proizvodnju energije u stambenom objektu je najbolja opcija za smanjenje troškova električne energije koja istovremeno podržava više uređaja velike potrošnje.

Ali ono što je dobro za danas, možda neće biti dovoljno za sutra. U prošlosti je potrošnja energije u domaćinstvu bila vođena relativno stabilnim faktorima kao što su vremenski uslovi, veličina porodice, veličina kuće i potrošnja aparata. Gledajući unapred, postoje novi faktori koji će, takođe, uticati na potrošnju električne energije, kao što su punjenje električnih vozila, skladištenje i elektrifikacija grejanja.

SolarEdge je poznat po ponudi najkvalitetnije opreme na tržištu, ali ako se pitate da li je SolarEdge DC optimizacija korisna za stambene objekte, odgovor je „da, definitivno!“ i sada više nego ikada sa promocijom besplatnih optimizatora. Evo zbog čega.

Proizvodi koji štite svoje vlasnike

Vlasnici kuća postavljaju svoje kućne solarne energetske sisteme iznad najvrednije imovine: svoje porodice. Dakle, imperativ je da sistem koji instalirate bude onaj koji je dizajniran da zaštiti ljude i imovinu, sa ugrađenim strogim bezbednosnim merama, bez potrebe za uređajima treće strane.Ovo je DNK SolarEdge PV sistema koji koriste nekoliko slojeva bezbednosti. Prvi sloj osigurava da su proizvodi bezbedni od bilo kakvih potencijalno opasnih događaja. Drugi sloj može identifikovati potencijalni incident u razvoju i zaustaviti ga pre nego što se desi. U slučaju da dođe do kvara, treći sloj štiti PV sistem i kuću isključivanjem invertora i gašenjem sistema u roku od nekoliko minuta, te daje  obaveštenje.

Pretvorite više sunčevih zraka u energiju

Zaista postoji samo jedan razlog za instalaciju PV sistema: za generisanje čiste, besplatne energije. Dakle, zar nema smisla da vlasnici kuća generišu najviše moguće energije? SolarEdge proizvodi, zahvaljujući svojim optimizatorima (deo promocije besplatnog korišćenja do kraja septembra), omogućavaju generisanje maksimalne moguće energije sa krova – čak  i ako je krov već maksimalno izložen sunčevoj svetlosti.

Postoji nekoliko razloga za ovo. Iako svi solarni paneli mogu biti na direktnoj sunčevoj svetlosti, neće svi biti obasjani istim intezitetom tokom dana. Kao što znate, sa string invertorom,uvek ste ograničeni modulom sa najnižim performansama. Međutim, sa SolarEdge sistemom, Power optimizator omogućava svakom pojedinačnom panelu da isporuči maksimalnu moguću energiju.

Još jedna prednost koju donosi Power optimizator je ublažavanje neusklađenosti modula. Recimo jednan modul je prljav, bez brige. Svaki modul može da funkcioniše sa svojim individualnim maksimalnim performansama, što dovodi do većeg ukupnog prinosa. Dakle, svaki dan, sat za satom, domovi koji koriste SolarEdge rešenja proizvode više energije.

Pročitajte još:

Kako operativni sistem može donositi pametne energetske odluke

SolarEdge Home omogućava vlasnicima kuća ne samo da proizvode solarnu energiju, već i da je skladište, troše i upravljaju njom na načine koji nikada ranije nisu bili mogući. Koristi svoj operativni sistem koji stvara personalizovani energetski program za vlasnika kuće na osnovu njihovih prioriteta, aparata, budžeta i energetskog načina života.

Foto: SolarEdge

Personalizovani energetski program optimizuje potrošnju besplatne solarne energije automatizacijom brojnih odluka i procesa tokom dana i noći, dodatno smanjujući troškove električne energije. Na primer, na osnovu preferencija vlasnika kuće, zna kada i koliko energije da skladišti u bateriji, kako najbolje balansirati energetska opterećenja kuće između solarne energije i električne energije, najisplativiji način za punjenje električnog automobila i kako osigurati da struja ostane uključena tokom njenog nestanka.

Kontrola u rukama vlasnika kuće

Vlasnici kuća kontrolišu sistem SolarEdge Home pomoću aplikacije mySolarEdge. Ova aplikacija pruža kontrolnu tablu proizvodnje i potrošnje energije u realnom vremenu za praćenje performansi sistema. Takođe omogućava vlasniku kuće da prilagodi postavke i parametre kako bi odgovarali promenama životnog stila, kao što je punjenje baterije pre dramatičnih vremenskih uslova ili prilagođavanje potrošnje električne energije tokom odmora (kao što je rad pumpe za bazen i uključivanje svetla noću).

SolarEdge Home –  sveobuhvatan pametni energetski ekosistem

Trendovi pokazuju da je sve više električnih uređaja u domovima vlasnika kuća i da se iz godine u godinu troši sve više energije. Prema McKinseiju, „predviđeno je da će se potrošnja energije utrostručiti do 2050. kako elektrifikacija i životni standard budu rasli.“ U ovom okruženju, vlasnici kuća moraju da preuzmu kontrolu nad svojom proizvodnjom i potrošnjom energije, a da pritom ostanu odgovorni građani sveta. Dodavanje električnog vozila (EV), na primer, može povećati potrošnju električne energije u porodici do 50 odsto. Sa SolarEdge Home spremni smo za skoro sve što će budućnost doneti. Ovaj skalabilni pametni energetski ekosistem nam omogućava da danas instaliramo invertor i bateriju, a kasnije dodamo EV punjač, kontrolor tople vode i kompletan paket pametnih energetskih uređaja kad god je potrebno proširenje sistema.

Izvor: SolarEdge

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti