Konferencije o energiji u Beču

snezana bogosavljevic boskovic

Danas se u Beču održava Ministarska konferencija „Održivo snabdevanje energijom“ na kojoj će učestvovati i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković.

Na konferenciji će ministri poljoprivrede i zaštite životne sredine diskutovati o temama od opštog značaja, pre svega o obnovljivim izvorima energije koji mogu imati značajnu ulogu u unapređenju sektora poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković u petak će učestvovati i na konferenciji R20 (Region of Climate Action) na kojoj će biti izneti regionalni stavovi koji su značajni za međunarodne pregovore iz oblasti klimatskih promena.

Ove konferencije („Održivo snabdevanje energijom“ i R20) održaće se zajedno sa Međunarodnom konferencijom „Regioni – ključni akteri za energetski preokret“ (Regions – the key actors for energy turnaround) koju organizuje austrijsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva, životne sredine i vodoprivrede, Austrijski klimatski i energetski fond i R20 pod pokroviteljstvom gospodina Arnolda Švarcenegera.

Sandra Jovićević

foto: srbijadanas.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti