SKGO daje podršku lokalnim samoupravama u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama

Foto: zrenjanin.rs

Stalna konferencija gradova i opština u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, pružiće stručnu podršku u 10 gradova i opština u Srbiji kako bi ove lokalne samouprave dodatno unapredile svoje usluge za građane i privredu.

Tim povodom, a u svojstvu predstavnika jedne od 10 izabranih lokalnih samouprava, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina gospodin Duško Radišić potpisao je sporazum sa generalnim sekretarom SKGO gospodinom Đorđem Staničićem čime je ozvaničen početak saradnje u unapređenju usluga u upravljanju otpadom, otpadnim vodama i snabdevanju vodom.

Za ovu podršku grad Zrenjanin prijavio se zajedno sa opštinama Žitište, Sečanj i Novi Bečaj, pa će rukovodstva ovih opština učestvovati u potpisivanju sporazuma. Ovom prilikom sporazume o saradnji sa SKGO potpisali su i predstavnici grada Kruševca i opštine Čajetina koji će, takođe, dobiti stručnu pomoć u istoj oblasti.

Ovu aktivnost SKGO sprovodi u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ koji realizuje uz podršku Vlade Švedske i u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona. Svrha ovog programa je pružanje podrške i dalja priprema gradova i opština u Srbiji za pristupanje EU kroz unapređenje kvaliteta usluga, jačanje dijaloga između ključnih aktera i efikasnije lokalne administracije, a u skladu sa principima dobre uprave i poštovanjem rodne ravnopravnosti i ljudskih prava.

izvor: zrenjanin.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti