Sistem daljinskog grejanja u Beogradu spreman za hladni talas

Celokupni sistem daljinskog grejanja JP „Beogradske elektrane“ u potpunosti je spreman za nepovoljne nastupajuće vremenske prilike, a sve terenske i ekipe za hitne intervencije u stalnoj su pripravnosti i spremne su da u najkraćem mogućem roku reaguju kako bi eventualni, nepredviđeni nedostaci i poremećaji bili otklonjeni u maksimalno kratkom vremenskom periodu.

Foto: Grad Beograd

Svih 38 toplotnih izvora (14 velikih izvora – toplana i 24 blokovske kotlarnice), kao i tri eksterna toplotna izvora, od kojih JP „Beogradske elektrane“ preuzimaju toplotnu energiju, stabilno funkcionišu u dvadesetčetvoročasovnom režimu isporuke toplotne energije potrošačima i snabdeveni su dovoljnim količinama svih vrsta energenata.

Potsećamo, neprekidno, dvedesetčetvoročasovno grejanje potrošača ponovo je uspostavljeno 18. januara, od kada su spoljašnje, večernje i noćne temperature ispod nule i trajaće sve dok budu trajali nepovoljni vremenski uslovi. Od početka grejne sezone do danas, dvadesetčetvoročasovna isporuka toplotne energije trajala je 46 dana i noći.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti