Simbol Vrbasa na meti nesavesnih građana

Foto: JKP Komunalac Vrbas

U najvećem vrbaskom parku, smeštenom u Ulici Laze Kostića, ekipe „Zelenila“ JKP „Komunalac“ privode kraju košenje travnatih površina. Ove poslove obavljaju na osnovu ugovora s Odeljenjem za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas.

„Ovo je druga ovogodišnja košnja od ukupno četiri na koje nas obavezuje godišnji ugovor s lokalnom samoupravom. Ekipe kose od ponedeljka, a do kraja nedelje nas očekuje košenje u naselju Vinogardi, dok sledeće nedelje počinjemo iste radove u Zmajevu“, rekla je master inženjer hortikulture Milica Stević.

Stević kaže da „Komunalacu“ nije povereno odnošenje smeća iz Lazinog parka.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Međutim, prema rečima njenih kolega koji kose ove površine, evidentirane su velike količine otpada koji, kako kaže naša sagovornica, dodatno otežava košenje.

Park u ulici koja nosi naziv poznatog književnika Laze Kostića postao je simbol Vrbasa. Nastao je, pre nekoliko decenija, na inicijativu žitelja obližnjih kuća koji o njemu vode najviše računa. Na blizu pet hektara prostire se 1500 stabala različitih i retkih  vrsta. Lazin park je mesto odrastanja brojnih generacija, omiljeno šetalište i okupljalište meštana koji ovde dolaze iz raznih krajeva, zato JKP „Komunalac“ poziva sve sugrađane da čuvaju najveću zelenu oazu ovog grada.

Izvor: JKP Komunalac Vrbas

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti