Seminar za nastavnike na temu ekološkog otiska

 

Foto: Pokret gorana Vojvodine
Foto: Pokret gorana Vojvodine

Početkom ove nedelje održan je seminar za sve dobitnike nagrade u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za školsku 2017/2018. godinu, koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Seminar je održan u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Organizator seminara je Pokret gorana Vojvodine, a ostali partneri na projektu su osim Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i ReCan fondacija.

Na Seminaru je učestvovao po jedan nastavnik iz 27 nagrađenih vaspitno-obrazovnih ustanova, sa ciljem daljeg unapređenja njihovog rada, sticanja novih znanja i veština.

Osnovni cilj Seminara je obučiti i osnažiti školske lidere, koordinatore programskih aktivnosti, da što bolje isplaniraju, organizuju i realizuju različite aktivnosti, motivišu decu i kolege za učešće i adekvatno prezentuju sve rezultate rada u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”.

Osmišljen je kao set praktičnih obuka koje su potrebne prosvetnim radnicima kako bi realizacija Programa bila što uspešnija, sa što većim brojem nastavnika i dece uključenih u pojedine aktivnosti i što većom vidljivošću rezultata.

Specifična tema ovogo seminara je razumeti pojam ekološkog otiska i kako se može smanjiti, na nivou pojedinca i na nivou vrtića i škole.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti