Sarajevska opština Centar radi na realizaciji projekata u oblasti životne sredine

Foto-ilustracija: Pixabay

Načelnik opštine Centar u Sarajevu gospodin Nedžad Ajnadžić razgovarao je sa federalnom ministarkom zaštite životne sredine i turizma gospođom Editom Đapo o realizaciji projekata zaštite životne sredine.

Gospodin Ajnadžić je istakao da opština Centar želi da realizuje projekte sa ciljem poboljšanja zaštite životne sredine, a kao jedan od primera naveo je realizaciju projekata u zaštićenom prirodnom području vodopada Skakavac. Istakao je i da ima za cilj da opštinaCentar bude prva jedinica lokalne samouprave gde će u potpunosti biti realizovan projekat ugradnje podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada kako bi se mogli ukloniti postojeći kontejnere za smeće. Opština Centar takođe ima nameru da neke ulice u centru grada oslobodi od saobraćaja motornih vozila, a kao pilot projekat je uzeta Radićeva ulica. U planu je da se ona nekoliko puta godišnje zatvori za saobraćaj i postane pešačka zona i centar kulturno-umetničkih dešavanja, a krajnji cilj je da ona postane pešačka zona u potpunosti.

Ovom prilikom je istaknuto da će se povodom Dana planete Zemlje 22. aprila organizovati akcija ozelenjavanja i ulepšavanja zelene površine od gotovo 5.000 metara kvadratnih na Gorici. U ovoj akciji, osim lokalnog stanovništva i predstavnika opštine Centar, takođe je planirano učešće učenika iz četiri srednje škole iz Centra koji su uključeni u akciju „Ekskurzija 2017“.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti