Saradnja na izradi 6. Nacionalnog izveštaja Konvencije o biološkoj raznovrsnosti UN

 

Foto: Serbian Biodiversity Portal
Foto: Serbian Biodiversity Portal

Agencija za zaštitu životne sredine potpisala je sporazume o poslovno tehničkoj saradnji u izradi 6. Nacionalnog izveštaja Konvencije o biološkoj raznovrsnosti UN, sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode i Svetskom organizacijom za prirodu u Srbiji. Zaključkom Vlade Republike Srbije, Agencija za zaštitu životne sredine je izvršna agencija za izradu 6. Nacionalnog izveštaja, a pomenute institucije su ključni partneri u izradi izveštaja.

Sporazume su potpisali Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, dr Slobodan Puzović, pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Duška Dimović, direktorka Svetske organizacije za prirodu u Srbiji. Tokom zajedničkog sastanka razmotreni su ciljevi i kapaciteti i dogovoreni sledeći koraci u pripremi Nacionalnog izveštaja.

Agencija za zaštitu životne sredine poziva sve institucije, organizacije i pojedince da se aktivno uključe u pripremu Nacionalnog izveštaja i dostave podatke koji se tiču biodiverziteta.

Detaljne informacije o pripremi i toku izrade izveštaja, kao i konsultacije sa stručnom javnošću biće objavljivane na sajtu CHM.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti