Sanira se zaštitni bedem na reci Toplici u Prokuplju

Nakon velikih poplava koje su zadesile Prokuplje i okolinu, Gradska uprava u Prokuplju u saradnji sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“, ovih dana radi na sanaciji zaštitnog bedema na reci Toplici kod Gradskog groblja.

Radi se i na produbljivanju i raščišćavanju rečnog korita, kako bi se sprečilo eventualno novo plavljenje.

Foto: Grad Prokuplje

Prema rečima Žarka Koprivice, člana Gradskog veća zaduženog za infastrukturu, koji je juče, 7. jula, obišao radove kod groblja, koje izvodi HSL „Vlasotince“ a finansira JVP „Srbijavode“, podignuto je preko stotinak metara novog bedema i očišćeni sprudovi na reci, kako bi se sprečilo plavljenje.

„Podići ćemo bedem, kako bi još više zaštitili Gradsko groblje od poplava“, rekao je Koprivica i dodao da je i Javno komunalno preduzeće „Hameum“ uključeno u sređivanje groblja i saniranje oštećenja nastalih na grobnim mestima.

„Oni su u velikoj meri već raščistili zeleno rastinje oko grobova, očistili mulj sa staza i uredili oštećena grobna mesta“, rekao je Žarko Koprivica i dodao da će lokalna samouprava u saradnji sa upravom groblja učiniti sve da se štete na grobnim mestima otklone u najskorije vreme.

Nakon saniranja bedema na reci Toplici, koje se završava sutra, radovi na sanaciji rečnih korita nastavljaju se na Bresničkoj i Beloljinskoj reci.

Izvor: Grad Prokuplje

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti