Saksije sa cvećem duž auto-puta i u najprometnijim beogradskim ulicama

Foto: JKP Zelenilo Beograd

Radnici JKP Zelenilo-Beograd postavili su ovog proleća u najprometnijim beogradskim ulicama viseće saksije sa cvećem na stubove javne rasvete, a trenutno je u završnoj fazi njihovo postavljanje na deonici Autoputa, od petlje „Lasta“ do aerodroma Nikola Tesla. Po okončanju radova, koji se inače, po prvi put obavljaju na autoputu kroz Beograd, u dužini od 22 kilometra, ovaj pravac biće ukrašen tako što će na ukupno 492 stuba javne rasvete biti postavljene ukupno 984 saksije sa cvećem.

Do sada je na potezu od Mostarske petlje do Sava centra postavljeno 96 saksija na 48 rasvetnih stubova, od Sava centra do druge petlje kod Arene 104 saksije na 52 stuba, na potezu od aerodroma Nikola Tesla do Autoputa postavljeno je 66 saksija sa muškatlama na 33 stuba, a na pravcu od benzinske pumpe „Zmaj“ do druge petlje Arena postavljeno je 186 saksija na 93 stuba rasvete. Da bi se biljke bolje održale, obezbeđen je i potrebni sistem za zalivanje.

Foto: JKP Zelenilo Beograd

Početkom naredne nedelje počeće pripremni radovi i za postavljanje saksija sa cvećem, ugradnju nosača i zalivnih sistema u razdelnoj traci autoputa, na deonici od mosta Gazela do petlje „Lasta“ gde će biti postavljeno još 320 saksija sa dekorativnim biljkama.

Svi radovi obavljaju se u fazama kako se ne bi usporavao saobraćaj na autoputu i kako radovi ne bi ometali kretanje Beograđana kroz grad.

U proteklom periodu još nekoliko ulica u Beogradu oplemenjeno je na ovaj način. Ulica Kneza Miloša ulepšana je sa 202 saksije sa muškatlama na 101 stubu rasvete. Muškatle će cvetati i u Bulevaru oslobođenja koji će krasiti 96 saksija sa ovim cvećem, a Beogradsku ulicu 44. U Ruzveltovoj ulici postavljeno je 58 saksija sa berberisom i sezonskim cvećem, a ista kombinacija biljaka je i u ulici Mije Kovačevića gde su postavljene 62 saksije na 31 stubu javne rasvete.

Izvor: JKP Zelenilo-Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti