REVOLUCIJA U SRBIJI: Ugrađen prvi elektropunjač za vozila u domaćoj kompaniji (FOTO)

Foto: CEEFOR

Kompanija CEEFOR upisala se na svetsku mapu stanica za punjenje električnih automobila ugradivši elektropunjač za vozila u svojim poslovnim prostorijama. Ovaj punjač pridružio se infrastrukturi za punjenje električnih vozila u Srbiji kao jedan od prvih uređaja ove namene instaliran u poslovnoj zgradi.

Punjač poseduje priključak tipa 2 sa kapacitetom snage od 22kW i registrovan je na gotovo svim evropskim mapama sa stanicama za punjenje električnih vozila, a sama lokacija punjača može se videti na sledećim sajtovima i aplikacijama: openchargemap.orgwww.plugshare.com.

Foto: ev-charging.com

Miloš Kostić, koordinator u kompaniji CEEFOR, objasnio nam je da je uprava napravila ovaj pionirski potez, jer želi da učestvuje u tranziciji mobilnosti i na taj način doprinese zaštiti životne okoline.

 – I to nije sve. U narednom periodu u planu je i nabavka malog električnog automobila za potrebe kompanije – otkrio nam je Kostić buduće planove CEEFOR-a.

Kompanija CEEFOR, čije su primarne delatnosti projektovanje i konsalting u energetici, poslednjih godina je lider u gotovo svim segmentima energetske efikasnosti i korišćenja obnovlјivih izvora energije. Ova kompanija je navedenom akcijom pokazala je da se na različite načine može doprineti zaštiti životne sredine, a ujedno i podržati razvoj eko-mobilnosti u Srbiji i regionu.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti