RENEXPO BiH u Sarajevo dovodi 1.500 stručnjaka održivog razvoja

Četvrti međunarodni sajam o održivoj energiji, energetskoj efikasnosti, upravljanju vodom i čvrstim otpadom, kao i biomasom RENEXPO BiH 8. i 9. novembra u Sarajevu će ugostiti više od 80 izlagača iz 20 država koji će predstaviti proizvode, usluge i tehnologije, a najavljeno je i učešće 1.500 eksperata.

Sajam predstavlja najznačajniju platformu za investitore, donosioce odluka, predstavnike ministarstava i opštinskih struktura, kao i poslovne rukovodioce iz sektora energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Sredinom septembra u Sarajevu je održan drugi savetodavni sastanak na kojem je prisustvovalo 35 stručnjaka iz oblasti energije i vode, predstavnici ambasada, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u BiH, kao i čelnici javnih preduzeća.

– Hvala vam za izuzetno organizovan drugi sastanak savetodavnog odbora ‘RENEXPO BiH 2017’, kao i mogućnost da FIPA predstavi investicioni potencijal BiH u oblasti obnovljivih izvora, energije, vetra i energije vode, u okviru konferencijskog programa. Dugogodišnja saradnja između Nemačkog društva za međunarodnu saradnju (GiZ) i platforme RENEXPO nastaviće se i ove godine – kazao je tom prilikom predstavnik Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Amir Kazić.

Na sajmu se pored izložbenog dela, konferencija i radionica, očekuju i B2B sastanci čiji je cilj razmjena znanja i iskustava na osnovama zajedničke saradnje i postizanja zajedničkih ciljeva u godinama koje slede.

Sledeći RENEXPO sajam je u Beogradu, od 25. do 27. aprila 2018. godine.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti