Remont bloka A4 u Termoelektrani „Nikola Tesla A“ biće završen do kraja jula

Foto: http://www.mre.gov.rs
Foto: http://www.mre.gov.rs

Kapitalni remont bloka A4 u Termoelektrani „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu biće završen do kraja jula, najavili su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

 

Remont bloka A4 u Termoelektrani „Nikola Tesla A“ jedna je od najznačajnijih investicija ove godine u sistemu Elektroprivrede Srbije, a ulaganjem oko 53,5 miliona evra snaga bloka će se povećati na 332 megavata, produžiti radni vek i unaprediti energetska efikasnost i zaštita životne sredine.

 

Ministar Aleksandar Antić naglasio je da je blok A4 značajan za ukupnu stabilnost energetskog sistema Srbije. Kako je rekao, u Srbiji je u aprilu proizvodnja struje za oko 14 odsto bila veća nego u istom mesecu lane, dok je proizvodnja uglja povećana za oko šest odsto, što su zaista dobri rezultati.

 

– Vlada Srbije ekonomiju stavlja u prvi plan, naš prioritet je ekonomski razvoj Srbije i sa ponosom ističemo izuzetno dobre rezultate koje naša privreda ostvaruje. Rast BDP-a u prvom kvartalu od 4,5 odsto je zaista ohrabrenje i dokaz da sve ovo što vlada, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem radi, ostvaruje rezultate i da ceo naš koncept daje rezultate, kazao je Antić.

Milorad Grčić je naglasio da se remont na bloku A odvija i da je to jedan od najvažnijih poslova na TENT-u u Obrenovcu i da se radovi odvijaju bolje od planirane dinamike.

– Rok je oko 140 dana, a mi smo sada ispred dinamike za nekolikog dana i u okviru predviđenog roka ćemo završiti posao, naveo je Grčić.

Rekao je da će za nešto više od 20 megavata biti povećan kapacitet tog bloka i da će njegova trajnost biti produžena za narednih nekoliko decenija.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti