Sanacija vodovodne mreže, važan preduslov za fabriku vode u Kikindi

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov uverio se da željenom dinamikom odmiče 30. jula započeta rekonstrukcija vodovodne mreže u delu ulice Jovana Jovanovića Zmaja, u dužini od 3.050 metara.

Foto: Grad Kikinda

Radovi uključuju i izgradnju magistralnog i distributivnog cevovoda koji će poboljšati vodosnabdevanje korisnika Agroindustrije zone.

„U završnoj fazi je montaža cevovoda, a predstoji teži deo posla koji se odnosi na montažu čvorišta i vezivanje kućnih priključaka.

Očekujemo da ćemo u narednih mesec dana privesti kraju sve ugovorene poslove- poručio je Slaviša Paravinja, šef gradilišta firme „Graditelj NS”.

Ova investicija vredna je oko 36,6 miliona dinara, a sredstva su obezbedili lokalna samouprava i Ministarstvo privrede, kaže Pavle Markov i dodaje da je u narednoj drugoj fazi, predviđena zamena cevovoda u dužini od 5.270 metara, a procenjena vrednost radova iznosi oko 67,7 miliona dinara.

Gradonačelnik je potvrdio da je ovo gradilište usko povezano sa, za Кikindu i njene građane, kapitalnim projektom.

„To je, naravno, fabrika vode. Uslov za realizaciju tog projekta je rekonstruisana vodovodna mreža, koja je u značajnoj meri već rekonstruisana. U pitanju je višegodišnji projekat koji nastavljamo i tokom iduće godine. Paralelno nas očekuje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode.

U tehnološkom i finansijskom smislu nema nikakvih prepreka, a u narednih pola godine nas očekuje i potpisivanje ugovora s izvođačem radova.

Ovaj projekat realizovaćemo u saradnji sa sa nemačkom Razvojnom bankom КFW“, podvukao je Markov.

Gradonačelnik je predstavio i projekat rekonstrukcije ulice Jovana Jovanovića Zmaja i ovog dela Mikronaselja koji, pored ostalog, predviđa i izgradnju kružnog toka u delu Svetosavske ulice kod Кvantaške pijace.

„Vrednost investicije je 350 miliona dinara, a budite uvereni da ćemo obezbediti sredstva. Tehnički deo projekta je okončan, a mi ćemo naredne godine započeti posao.

Želim da građanima Кikinde saopštim još jednu dobru vest. Veliki investicioni plan, koji podrazumeva ulaganje države u komunalnu, saobraćajnu i energetsku infrastrukturu, Кikinda spremno dočekuje.

Mi već sad imamo spremne projekte ukupne vrednosti oko dve milijarde dinara. Smatram da je to veliki uspeh naše lokalne samouprave. Ministra finansija, Sinišu Malog, upoznaću u petak sa našim projektima“,najavio je Markov.

Izvor: Grad Kikinda

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti