Regionalna konferencija o energetici u Budvi od 6. do 7. septembra

Energ.-konf. budva

Od 6. do 7. septembra 2014. godine u Budvi održana je Regionalna konferencija o energetici na kojoj su prisustvovali delegati iz osam zemalja Zapadnog Balkana, eksperti iz energetike, predstavnici državne uprave, predstavnici kompanija čija je delatnost energetika.

Regionalnu konferenciju o energetici otvorio je potpredsednik Skupštine Crne Gore gospodin Suljo Mustafić, koji je izjavio da je pre svega neophodno usaglasiti direktive Evropske unije sa domaćim zakonima. Gospodin Mustafić naglasio je i da je potrebno u što većoj meri iskoristiti potencijal obnovljivih izvora energije kako bi se uspostavila energetska stabilnost u regionu i privukle investicije u energetski sektor.

U okviru konferencije održani su i paneli posvećeni Trećem energetskom paketu, Energetskom sporazumu i ulaganju u energetiku.

Regionalnu konferenciju o energetici organizovala je Westminster fondacija za demokratiju u saradnji sa Skupštinom Crne Gore i Mrežom parlamentarnih komisija za ekonomiju, finansije i evropske integracije.

Sandra Jovićević

foto:pobjeda.me

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti