Regional Youth Peace Lab 2021 – Reši problem, osvoji nagrade i pokreni promene

Foto: Promo (Represent Communications)

Regionalno takmičenje Regional Youth Peace Lab 2021 je prilika za mlade ljude od 18 do 30 godina, sa Zapadnog Balkana da kreiraju rešenje kojim direktno mogu da utiču na svoju budućnost.

Regional Youth Peace Lab (RYPL) 2021. organizuju Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Fond za izgradnju mira Ujedinjenih nacija (PBF), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA), u saradnji sa Fondacijom Mozaik, kompanijom Beyond42 i agencijom Mašta iz Sarajeva (BIH).

Takmičenje omogućava:

-Upoznavanje mladih ljudi sličnog razmišljanja, godina, profila i interesovanja i rad u timovima na stvaranju novih ideja sA kojima mogu značajno doprineti izgradnji mira u regiji

-Korišćenje interaktivne, 3D virtuelne platforme koja olakšava komunikaciju i saradnju između mladih u regionu

-Učenje od 12 mentora iz regiona, eksperata iz oblasti izgradnje mira, pisanja javnih politika i javnog zagovaranja koji će učesnicima pomoći u rešavanju izazova iz sledećih oblasti:

Obrazovanje : kvalitet i reforma obrazovanja u regionu kako bi se bolje odgovorilo na izazove 21. veka

Mobilnost mladih : mobilnost mladih u regionu u pogledu studiranja, putovanja, rada i učenja

Mir i nasleđe prošlosti : opterećujuće nasleđe traume postkonfliktnih generacija

Timovi će imati zadatak da pripreme osnovne elemente javne politike uz podršku mentora. Rešenja će biti predstavljena javnosti kroz trominutno video izlaganje. Najbolje predloge će odabrati publika koja će kroz platformu uživo glasati.

Informacije o prijavi i nagradama koje očekuju pobednike, možete naći OVDE.

Izvor: Represent Communications

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti