Beograd planira da kupi više od 200 novih autobusa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je juče da je Gradsko veće Grada Beograda utvrdilo Predlog rebalansa budžeta Grada Beograda, kako bi grad kupio preko 200 novih autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće.

Foto: Milisav Pajević

„Utvrđen je rebalans budžeta Grada Beograda koji predviđa da će grad uzeti kredit od 35 miliona evra kako bi se kupili novi autobusi za Gradsko saobraćajno preduzeće. Ovo preduzeće će rebalansom svog budžeta obezbediti dodatnih 10 miliona evra za kupovinu autobusa. Za 45 miliona evra očekujemo da kupimo između 210 i 230 autobusa, zavisno od cene koju ćemo dobiti na tenderu. Rok za isporuku novih autobusa biće 150 dana i 1. septembra ove godine svi autobusi moraju da budu na ulici“, rekao je Goran Vesić i dodao da će tender za kupovinu autobusa biti raspisan odmah pošto Skupština Grada Beograda usvoji rebalans na sednici koja će biti održana 25. februara odnosno tokom naredne nedelje.

„Danas kada su finansije grada stabilne, kada imamo budžet koji iznosi preko milijardu evra i kada Grad Beograd ima isti kreditni rejting kao Republika Srbija, možemo da uzmemo kredit od 35 miliona evra da kupimo nove autobuse“, rekao je Vesić i dodao da to nije kraj ulaganjima grada u GSP.

Kako je rekao, tokom 2020. i 2021. godine planirano je da Grad Beograd uloži još dodatnih 65 miliona u kupovinu autobusa, električnih autobusa i tramvaja, kako bi naš gradski prevoznik imao nova vozila.

„To je samo prvi korak u restrukturiranju ovog preduzeća koje smo započeli pre nekoliko meseci“, poručio je Vesić.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti