Raste divlja deponija u Sremskoj Kamenici

Količina smeća u ulici Marka Oreškovića u Sremskoj Kamenici, stalno se uvećava, a najviše ga ima u neposrednoj blizini dečjeg igrališta, dok najveću zaslugu za to imaju neodgovorni pojedinci, koji smeće ne odlažu na za to predviđena mesta.

Foto-ilustracija: Pixabay

Smeće pored puta, koje, kako kažu stanovnici Sremske Kamenice, preti da postane prava deponija, ne samo da je ružna slika tog dela grada, već otežava i kretanje po trotoaru, a za decu koja se igraju na igralištu je posebno loš primer.

Stanovnici smatraju da je problem i to što obližnja prodavnica nema kantu odgovarajuće veličine, pa je za mnoge često opcija, da omot od kupljenih stvari, bace na ulicu.

Iako svesni da problem jeste ljudski faktor, smatraju da je nadležnost mesne zajednice da to reši.

Kako su nam potvrdili u Mesnoj zajednici, na njihov poziv, Gradska čistoća izašla je na teren i očistila deo ulice Marka Oreškovića, ali je drugi i dalje neočišćen.

„U toku prethodne nedelje, odnosno u četvrtak sakupljen je rasut komunalni otpad u delu ulice Marka Oreškovića. Takođe, sakupljen je rasput komunalni otpad u ulici Majora Tepića i Sonje Marinković. Moram da napomenem da predmetne ulice nisu u sastavu našeg programa redovnog održavanja javne higijene“, ističe Danijela Jankov, potparol JKP „Čistoća“.

Gradska čistoća nastaviće radove narednih dana, kada bi građani mogli da očekuju potpuno raščišćavanje ulice.

To ne znači da se smeće neće ponovo stvarati, a iz tog preduzeća kažu da je moguće postaviti kontejner na zahtev mesne zajednice.

Do tad je na građanima kojima smeće smeta, da sami rešavaju to pitanje, i da primerom pokazuju šta znači odgovorno ponašanje i život u zajednici.

Izvor: RTV

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti