Raspisan javni poziv za projekte EE u lokalnim samoupravama

mre zelenasrbija.rsMinistarstvo rudarstva i energetike raspisalo je 24. oktobra 2016. godine javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava iz Budžetskog fonda za energetsku efikasnost i Globalnog fonda za životnu sredinu radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2016. godini u jedinicama lokalne samouprave.

Kako je navedeno, predmet javnog poziva je finansiranje projektata unapređenja energetske efikasnosti u jedinicama lokalne samouprave kojima se realizuju mere u skladu sa Uredbom o utvrđivanju programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije u 2016. godini. Ukupna sredstava koji se isplaćuju u okviru javnog poziva iznose do 25.000.000,00 dinara (sa PDV-om), iz Budžeta Republike Srbije i do 500.000,00 USD (oslobođeno PDV-a), iz sredstava GEF.

Pravo na podnošenje prijava imaju jedinice lokalne samouprave koje mogu prijaviti samo jedan projekat unapređenje energetske efikasnosti, a rok za podnošenje prijava je 24. novembar 2016. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: mre.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti