Radovi na izgradnji Južnog kolektora kod Niša završeni

 

Foto: Grad Niš

Radovi na izgradnji Južnog kolektora kod Niša su završeni.

Preostalo je samo, u narednih nekoliko dana, okončati i glavnu šahtu kojom se povezuje postojeći kolektor koji otpadne vode dovodi iz pravca Elektronske industrije i Trošarine sa novim cevovodom.

Ujedno, na tom mestu ostaće veza sa novim Čairskim kolektorom, što stvara mogućnost da se, u slučaju obilnijih padavina, deo vode preusmeri ka kolektoru u ulici Sestara Baković, što znači da poplava u Zetskoj ulici, zagušenja kanalizacije i plavljenja Čaira, Kliničkog centra, stadiona ili hale, više neće biti.

Gradilište je danas obišao Gradonačelnik Darko Bulatović koji je rekao da se ovim radovima, posle 15 godina, konačno stavlja tačka na probleme sa kanalizacijom u ovom delu grada.

– Izgradnja kolektora koštala je 41 milion dinara. Sredstva su obezbeđena iz Budžeta Grada kroz Program izgradnje, a pored definitivnog rešavanja pitanja otpadnih voda na Paliluli u Čairu, završetak kolektora je važan i zato jer stv ara uslove za izgradnju potpuno nove saobraćajnice duž pruge, koja bi bila produžetak ulice Dušana Popovića do Palilulske rampe, koja u budućnosti treba da bude deo velikog Južnog Bulevara, rekao je Bulatović.

Gradonačelnik je poručio da će se, izgradnjom te ulice, rasteretiti cela ulica Dušana Popovića, Mokranjčeva, Stanoja Bunuševca, Episkopska, raskrsnica kod crkve Svetog Nikole, a velikim delom i sama Palilulska rampa.

– Iskoristićemo ovo vreme da završimo eksproprijaciju. Izdali smo zadatak da se uradi projekat. Sredstva smo obezbedili, i ukoliko ne bude problema sa dokumentacijom, ovde će već sledeće godine krenuti izgradnja nove saobraćajnice koja će uveliko rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada, a čak ga , na taj način, i ubrzati, naglasio je Gradonačelnik Niša.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti