Započet remont i sanacija trafostanice Borča

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas trafostanicu Borča koja je, iako poplavljena tokom nepogoda, kontinuirano snabdevala električnom energijom stanovnike leve obale Dunava.

Foto: Grad Beograd/ Predrag Mitić

Događaju su prisustvovali Milorad Grčić, v.d direktora JP „Elektroprivreda Srbije”, Bojan Atlagić, v.d. direktora EPS Distribucije, Radisav Urošević, direktor tehničkog sistema EPS Distribucije, kao i predstavnici Opštine Palilula.

Vesić je ovom prilikom zahvalio predstavnicima „Elektroprivrede Srbije” na velikom poslu koji su uradili tokom nepogode i podsetio da je tada za oko 45 minuta palo 104 litra vode po kvadratnom metru, a da građani nijednog trenutka nisu bili bez struje.

„Podzemne vode su u trafostanicama i dalje visoke, ali ne kao tokom poplave. Zato, kada je predsednik Aleksandar Vučić najavio da ćemo uraditi kanalizaciju, to nije važno samo za građane već i za funkcionisanje elektrosistema, Elektroprivredu Srbije, za privredu i one koji grade i ulažu u ovaj deo grada“, rekao je Vesić.

On je dodao da zaposleni u elektrosistemu čine sve da i u ovakvim uslovima ljudi imaju snabdevanje električnom energijom.

„Svi zajedno radimo kako bi ljudima koji ovde žive, a kojih je oko 150.000, bilo bolje, kako bi imali život koji priliči 21. veku. Ovde je registrovano oko 40.000 brojila, a naselje poslednjih godina ubrzano raste. Elektrosistem ne funkcioniše sam od sebe, već je sve to povezano i radnici elektroprivrede daju sve od sebe kako ne bi bilo prekida u elektrosnabdevanju“, rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd/ Predrag Mitic

Milorad Grčić, v.d direktora JP „Elektroprivreda Srbije”, istakao je da je ova trafostanica bila veoma ugrožena tokom poplave.

„Zahvaljujući ljudima koji rade u „Elektrodistribuciji”, ova trafostanica je neprekidno bila pod naponom. Raditi u trafostanici pod naponom podrazumeva, pre svega, visok nivo iskustva, ali isto tako i jak motiv da se pomaže sugrađanima.

Velikim naporima i timskim radom uspeli smo da održimo sve crpne stanice i napon u svim objektima, a radnici su svojim požrtvovanjem dokazali da mogu da pobede svaku kriznu situaciju kada imaju jak motiv“, rekao je Grčić.

On je dodao da je sada započet remont i sanacija trafostanice, koja podrazumeva kompletno čišćenje i zamenu pojedinih delova, te da su tehnički kanali i dalje puni podzemnih voda što dodatno otežava održanje napona u svim trafostanicama.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti