Radionica „Implementacija LEADER pristupa kao instrumenta ruralnog razvoja na lokalnom nivou“

Mrežа za ruralni razvoj Srbije održala je 29. novembra u  Paraćinu Radionicu „Implementacija LEADER pristupa kao instrumenta ruralnog razvoja na lokalnom nivou“.

„Cilj održavanja ove Radionice je promovisanje Partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj, LEADER pristupa i informisanje potencijalnih korisnika o mogućnostima za razvoj lokalnih zajednica kroz zajedničko učešće javnog, civilnog i privatnog sektora“, rekao je Dragan Roganović, lider Mreže za ruralni razvoj Srbije otvarajući ovaj informativo- edukativni skup.

LEADER pristup je instrument razvoja ruralnih zajednica koji primenjuje principe LEADER-a, javno privatno partnerstvа – Lokalne Akcione Grupe ( LAG-ovi), animiranjem lokalnih aktera, kao i Lokalne strategije ruralnog razvoja.

Na ovoj radionici je prezentovan „Program grantova za izgradnju kapaciteta civilnog društva i zagovaranje“ koji sprovodi Mreža za ruralni razvoj Srbije kroz realizaciju ALTER projekta.

„Program Grantova za izgradnju kapaciteta civilnog društva i zagovaranja dizajniran je sa ciljem jačanja kapaciteta odabranih organizacija civilnog drušva za aktivno angažovanje u održivom ruralnom razvoju“, kaže Slobodan Ljubojević, predstavnik Mreže za ruralni razvoj Srbije.

Program je startovao 18. novembra i biće otvoren do 17. decembra ove godine. Maksimalni iznos koji se može odobriti po grantu iznosi 17.000 evra.

 

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti