Radi se na poboljšanju vodosnabdevanja u opštini Paraćin

Popravka kvara na glavnom vodu, obavljena u Davidovcu, bila je prilika da se najavi sledeći korak u poboljšanju vodosnabdevanja u opštini Paraćin.

Foto: pixabay

Prema planu koji Javno preduzeće „Vodovod“ realizuje sa Upravom za investicije i uz pomoć Nemačke razvojne banke, u nekoliko gradskih ulica radi se ili je već završena rekonstrukcija vodovoda, grade se ukupno četiri bunara za dodatno vodosnabdevanje, a predstoji potpisivanje ugovora za zamenu glavnog voda u dužini od 9,7 kilometara, za koji se do kraja meseca očekuje odobrenje Ministarstva građevine i saglasnost Nemačke razvojne banke.

Кada ugovor za zamenu voda bude potpisan, počinje da teče rok od 18 meseci za završetak radova.

Vrednost celokupnog projekta za poboljšanje vodosnabdevanja je 3,45 miliona evra, od čega Nemačka razvojna banka donira 30 odsto, a ostatak Opština Paraćin otplaćuje na 15 godina.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti