Puštena u rad trafostanica „Beograd 20“ u Mirijevu

1711436_trafo_stanica beograd.rs

U ponedeljak 2. novembra 2015. godine zvanično je puštena u rad trafostanica „Beograd 20“ u Mirijevu.

Gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali izjavio je da je trafostanica „Beograd 20“ jedno od najvećih energetskih ulaganja u Beogradu u poslednjih 40 godina. Kako je istakao, trafostanica će omogućiti stabilno i dugoročno snabdevanje električnom energijom oko 40 odsto potrošača na teritoriji Beograda. Podsetio je i da je prošle godine otvorena fabrika za preradu i proizvodnju pijaće vode „Makiš 2“, kao i da su u toku pregovori za tender upravljanja otpadom na deponiji „Vinča“.

Premijer Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić istakao je da puštanjem u rad trafostanice „Beograd 20“ Srbija postaje energetski stabilnija zemlja.

Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije gospodin Aleksandar Antić rekao je da je u objekat trafostanice „Beograd 20“ ugrađena najmodernija svetska tehnologija za prenos, upravljanje i zaštitu sistema prenosa električne energije.

Generalni direktor JP „Elektromreže Srbije“ gospodin Nikola Petrović istakao je da je vrednost trafostanice 28,6 miliona evra, kao i da je projekat finansiran sopstvenim sredstvima EMS-a. Kako je naveo, vrednost same trafostanice je 17,9 miliona evra, dalekovoda oko 10 miliona evra, dok je ostatak uložen u infrastrukturu.

Podsetimo, izgradnja trafostanice „Beograd 20“ u beogradskom naselju Mirijevo započeta je 2011. godine.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti