Prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu

Foto-ilustracija: Pixabay

Iz hotela Adriatic u Rovinju, odlučili su se da sve raspoložive plastične predmete za jednokratnu upotrebu zamene adekvatnom alternativom, čime su postali jedini hotel u Hrvatskoj koji se zalaže za čistiju sredinu i odmor bez plastike.

U sprovođenje inicijative hotela aktivno su se uključili i zaposleni, partneri, gosti ali i građani.

Do kraja godine u Adriaticu će se koristiti isključivo biološka sredstva za čišćenje i uspostaviti saradnja sa dobavljačima čiji se proizvodi proizvode od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala.

„Kao prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu, hotel Adriatic nastoji biti predvodnik u inovativnosti i održivosti te poziva sve svoje zaposlenike na odgovorno poslovanje koje će gostima omogućiti aktivno sudjelovanje u ovoj ekološkoj akciji i jedinstveni doživljaj Jadranskog mora“, rekao je predsednik uprave hotela Tomislav Popović.

Hotel je nedavno počeo da plastične slamke zamenjuje onima od papira. Do juna hotel će prestati da koristi 80 odsto plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu a plan je da se do kraja godine u potpunosti izbace iz svih smeštajnih jedinica, barova i restorana.

 

Željka Vesić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti