Prvi E-trotineti stigli na Adu

Foto: EP

Posetiocima Ade Ciganlije od ove nedelje na raspolaganju je novi vid transporta. Na samom početku šetališta, na savskoj strani, otvoren je punkt za iznajmljivanje električnih trotineta.

Da E-trotineti osvajaju ulice našeg grada mogli smo da se uverimo u poslednjih par nedelja kad su nas u saobraćajnim gužvama mimoilazili ili prestizali prvi „Mohikanci“ na trotinetima. Kako vreme odmiče, vozača električnih trotineta je sve više, a nije ni čudo što se ova novina u prevozu dopala našim sugrađanima.

Električni trotineti postali su veoma brzo popularni širom sveta, a u našoj zemlji interesovanje za ovaj alternativni, i što je još važnije, jeftin prevoz po gradu biće sve veći. Prednosti su brojne.

E-trotinet je ekološko prevozno sredstvo, lagano i lako sklopivo, koje omogućava dovoljno brzu i udobnu vožnju do željene destinacije u gradu. Naravno, prilikom korišćenja svake nove stvari, potrebno je biti pažljiv i uviđavan.

Foto: E-twow

Idealnu priliku da isprobate prednosti vožnje E-trotineta imate svakog dana na Adi Ciganliji gde ga možete iznajmiti na sat vremena ili čitav dan.

Električni trotineti mogu da razviju brinu i do 35 km na čas, a domet baterije je 40 km. Maksimalna nosivost je 110 kg.

Prilikom vožnje električnim trotinetom ne dolazi do ispuštanja štetnih gasova u vazduh pa se stoga smatra ekološki prihvatljivim rešenjem od automobila.

Ovi trotineti su i prava turistička atrakcija i čine deo turističke ponude u brojnim metropolima.

Dok pravite krug oko jezera i uživate u bezbednoj vožnji, prijaće vam da znate da zapravo koristite vozilo budućnosti u čiji dalji razvoj su velike kompanije, poput Forda i Ubera, već uložile značajna sredstva.

Iznajmljivanje E-trotineta na Adi obezbedila je kompanija Nacional star d.o.o.

Tamara Zjačić

 

 

 

 

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti