Najava projekta „Uloga zemljišta u kruženju ugljenika i ublažavanju klimatskih promena” u Novom Sadu

Foto-ilustracija: Pixabay

Dana 20.10. 2020. godine u Novom Sadu, u periodu od 11 do 12:30 časova, na Poljoprivrednom fakultetu, održaće se stručni skup u okviru projekta ”Uloga zemljišta u kruženju ugljenika i ublažavanju klimatskih promena”, podržanom od strane Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Opšti cilj projekta je podizanje svesti o značaju zemljišta u procesu kruženja ugljenika i ublažavanju klimatskih promena, kroz promociju održivog upravljanja, primenu dobrih poljoprivrednih praksi, sprečavanju daljeg procesa degradacije zemljišta i promovisanje integrisanog upravljanja i korišćenja zemljišta i razvoj kapaciteta.

Specifični cilj projekta je izrada studije „Uloga zemljišta u kruženju ugljenika i ublažavanju klimatskih promena“.

Izradom studije sa navedenom temom upravo se postiže unapređenje znanja, podizanje svesti i promocija borbe protiv klimatskih promena.

FEA – Incijativa za šumarstvo i životnu sredinu, Institut za zemljište, Beograd i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Univerzitet u Novom Sadu, prepoznali su važnost teme i potrebu za podizanjem svesti o važnosti zemljišta, te je planirana zajednička saradnja na ovom projektu.

Izvor: CNVP

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti