U Crnoj Gori se realizuje projekat Energetski efikasan dom

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo ekonomije ovim putem obaveštava javnost da neće primati nove zahteve građana za učešće u Programu „Energetski efikasan dom“ imajući u vidu činjenicu da su sredstava planirana za subvenciju kamatnih stopa u okviru programa iskorišćena.

Ministarstvo ekonomije je pokrenulo program „Energetski efikasan dom“ čiji je cilj smanjenje troškova grejanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija ugljen-dioksida u sektoru domaćinstva, kao i razvoj tržišta sistema za grejanje na biomasu u Crnoj Gori.

Program podrazumeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primene mera energetske efikasnosti u domaćinstvima, i to: kupovinu i ugradnju sistema za grejanje na moderne oblike biomase (pelet, briket), ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Imajući u vidu veliko interesovanje građana, Ministarstvo ekonomije će u toku naredne sedmice razmotriti mogućnosti za obezbeđenje dodatnih sredstava za subvenciju kamata u okviru Programa.

Izvor: Ministarstvo ekonomije Crne Gore

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti