Proglašena vanredna situacija na delu teritorije Lučana

Nakon obilnih i jakih padavina kao i grada veličine lešnika koji je, u nedelju, padao na najvećem delu teritorije opštine Lučani, Štab za vanredne situacije, dan kasnije, proglasio je vanredno stanje na delu, u dve trećine teritorije opštine Lučani.

Foto: pixabay

Najveća šteta od grada i kiša pričinjena je na nekategorisanim putevima i poljoprivrednim zasadima, posebno na zasadima voća, maline, kupine i jagode.

Na osnovu sagledanih posledica, opštinski Štab za vanredne situacije je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine, i to u naseljenim mestima: Rti, Gornja Kravarica, Donja Kravarica, Dučalovići, Markovica, Rtari, Negrišori, Grab, Guberevci, Dragačica, Kotraža, Lukovići, Rasovac, Kaona, Viča, Milatovići, Goračići, Lis, Vučkovivca, Dubac, Glog, Vlasteljice.

Komisije za procenu štete vrše obilazak terena nakon čega će izraditi izveštaj o nastaloj šteti koji će biti dostavljen na razmatranje Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za moguću pomoć poljoprivrednicima i opštini.

Inače, tokom nevremena dejstvovano je sa osam protivgradnih stanica sa ukupno 50 ispaljenih protivgradnih raketa, što je značajno umanjilo posledice velikih gradnih oblaka koji su prešli preko teritorije opštine Lučani.

Štete nastale na poljoprivrednim usevima, kako je objavljeno na sajtu opštine Lučani, građani mogu prijaviti na pisarnici opštine u Guči i Lučanima svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti