Produžena grejna sezona u Novom Sadu

Iako je grejna sezona trebalo da bude završena juče, zbog niske temperature, JKP „Novosadska toplana“ grejaće i narednih dana.

Foto: Pixabay

„Grejna sezona traje sve dok temperatura spoljnog vazduha tri večeri uzastopno u 21 čas ne budu više od 12 stepeni, ali grejna sezona ne može tajati duže od 3. maja tako da naši korisnici mogu da budu spokojni u ovom pogledu, dakle isporučujemo toplotnu energiju u skladu sa vremenskim uslovima sve dok vremenski uslovi to budu zahtevali“, kaže Ivana Stanimirović, JKP „Novosadska toplana“.

Nakon grejne sezone uslediće i obnova dotrajalih cevi. Građevinska sezona za toplanu je uveliko počela, na lokacijama gde, kako u toplani kažu, ne ometa grejanje.

Rekonstrukcija toplovoda u nekoliko ulica je završena, a ove godine obnoviće još nekoliko kritičnih lokacija.

„Završeni su radovi na Bulevaru cara Lazara, trenutno radimo na dve lokacije na Detelinari po završetku grejne sezone krećemo intenzivnije sa radovima, biće nas još na Detelinari, na Novom naselju, Limanima, širem centru grada“, ističe Stanimirović.

Takođe, apeluju na građane koji imaju u planu obnovu kućnih instalacija da radove završe na vreme, kako bi tople probe i početak grejne sezone mogli nesmetano da se obave u septembru.

Izvor: RTV

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti