Privredna komora Vojvodine na 50. Jadranskom sajmu u Budvi

Foto: Privredna komora Vojvodine

Delegacija Privredne komore Vojvodine (PKV) – zamenik generalnog sekretara Bojana Miljuš i sekretar Udruženja poljoprivrede Jelena Drobnjak, učestvovala je u četvrtak, 22. marta 2018. godine u predstavljanju gastronomske i turističke ponude AP Vojvodine na jubilarnom 50. Jadranskom sajmu u Budvi.

PKV je, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, organizovala bilateralne susrete između vojvođanskih i crnogorskih privrednika tokom prvog dana Sajma. Delegacija PKV održala je nekoliko sastanaka na Sajmu, kako sa delegacijom PK CG sa kojom je razgovarala o zajedničkim aktivnostima u narednom periodu, tako i sa privrednicima koji su izlagali svoje proizvode i predstavljali vojvođansku privredu. Na ovoj sajamskoj manifestaciji, vojvođanske privrednike zajedno su predvodili Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Turistička organizacija Vojvodine i PKV.

Na svečanom otvaranju svim prisutnim poželeo je dobrodošlisu direktor Jadranskog sajma Budva Rajko Bujković koji je istakao da se već pola veka na ovoj privrednoj smotri odvija intenzivna privredna, ali i društvena komunikacija.

– Pedeset godina uspešno promovišemo tržište, kao značajan segment otvorene tržišne privrede koja je danas aktuelna u Crnoj Gori. Ove godine, sajamska manifestacija okupila je 145 izlagača – istakao je Bujković i dodao da je uveren da će ovogodišnji sajam doprineti unapređenju poslovne saradnje.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević zahvalio se organizatorima Jadranskog sajma na pozivu za učešće  naglasivši da se na ovom Sajmu, kroz projekat „Ukusi Vojvodine“, predstavlja ono što AP Vojvodina kao gastronomska regija ima.

– Ono što jeste naša namera, je da kroz izlaganje na ovom Sajmu, predstavimo naše potencijale, kada su u pitanju najpre hrana i piće, odnosno gastronomija Vojvodine, a istovremeno turističke potencijale i sve ono što čini ekološku oazu Vojvodine sa svim svojim potencijalima – istakao je pokrajinski sekretar i pozvao privrednike Crne Gore da posete jubilarni 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se održava od 15. do 21. maja.

Radojević je dodao da prostor za saradnju proizvođača i privrednika iz Srbije, AP Vojvodine i Crne Gore postoji i dodao da su upravo ovakve sajamske manifestacije prilika da se privredni subjekti obe zemlje bolje povežu, razviju preduzetničke ideje i zajednički nastupe na trećim tržištima.

Predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, svečano otvorivši Sajam, naglasio je da je Jadranski sajam u Budvi u kontinuitetu doprinosio uspostavljanju jakih i dinamičnih privrednih veza i aktivnosti između poslovnih subjekata i institucionalnih partnera na međunarodnom nivou.

Na Jadranskom sajmu u Budvi, otvoreni su 44. Sajam hrane, 27. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstva – METUBES i 23. Sajam ekologije.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti