Primena mera energetske efikasnosti u Gimnaziji „Slobodan Škerović“

 

Foto: Ministarstvo ekonomije Crne Gore
Foto: Ministarstvo ekonomije Crne Gore

Izvođenje radova na primeni mera energetske efikasnosti u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ i Resursnom centru za decu i mlade „Podgorica“, vrednih 1,7 miliona evra, počelo je krajem prošlog meseca i trajaće do kraja septembra ove godine.

Ministarstvo ekonomije je u aprilu potpisalo ugovore o izvođenju radova na primeni mera energetske efikasnosti u tri obrazovne ustanove ukupne vrednosti 2,8 miliona eura.

Osim u Gimnaziji i Resursnom centru, radovi na primeni mera energetske efikasnosti uskoro će početi i na Resursnom centru „1.jun“ u Podgorici.

Radovi koji će biti realizovani u pomenutom periodu na ovim objektima odnose se na zamenu krovnih pokrivača sa postavljanjem termoizolacije, postavljanje termoizolacije na fasadi, odnosno sanaciju fasade, zamenu fasadne bravarije, unapređenje sistema grejanja ili montažu novih sistema, zamenu svetiljki, sanaciju sanitarnih čvorova i slično.

Nakon završetka radova ostvariće se optimizacija potrošnje električne energije u objektima, povećati nivo komfora i poboljšati uslovi za boravak i rad korisnika.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti