Prihod na ime eko takse u Čačku 30,9 miliona dinara za 2016. godinu

dragan-nikolic ozonpress.net

U ponedeljak 18. januara 2016. godine Gradsko veće Čačka usvojilo je program korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2016. godinu.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka gospodin Dragan Nikolić izjavio je da bi u 2016. godini prihod na ime eko takse trebalo da bude 30,9 miliona dinara, kao i da će najveći deo sredstava biti iskorišćen za investicije. On je naveo da će veći deo sredstava, oko 18,5 miliona dinara biti utrošen za finansiranje projekta kotlarnice na gas na lokaciji Prosveta i povećanje energetske efikasnosti u vrtićima i školama. Dodao je da će za monitoring životne sredine biti opredeljeno 3,9 miliona dinara, za izradu projekta sanacije i rekulivacije deponije „Prelići“ oko 3 miliona dinara, a za obrazovne aktivnosti opredeljeno je 700 hiljada dinara.

Kako je istakao, 300 hiljada dinara izdvojeno je za učešće na sajmu Eko fair, dok je za organizaciju Eko festa opredeljeno 400 hiljada dinara. Deo sredstava izdvojen je i za održavanje spomenika prirode, Ovčarsko-kablarsku klisuru i izradu katastra prirodnih dobara. Udruženja koja se bave ekologijom dobiće oko pola miliona dinara u 2016. godini, a isto toliko izdvojeno je i za izradu aplikacije za mobilne telefonepreko koje će građani prijavljivati ekološke probleme.

Sandra Jovićević

foto: ozonpress.net

izvor: ozonpress.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti