Prezentovan Nacrt programa zaštite životne sredine Vojvodine

sekretarijat lerindjija.rsPokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u utorak, 10. novembra 2015. godine predstavio je na javnoj prezentaciji Nacrt programa zaštite životne sredine na teritoriji AP Vojvodine za period od 2015. do 2024. godine.

Kako je gospodin dr. Slobodan Puzović, pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, naglasio dokument je izrađen u skladu sa Zakonom o zaštiti životne sredine. Predstavlja strateški dokument uz pomoć kojeg će se razvijati dalja delovanja resornog pokrajinskog sekretarijata u sektorima za vodu, vazduh, zemljište, upravljanje otpadom i zaštiti prirode.

Nacrt programa obuhvata nekoliko tematskih celina: postojeće stanje životne sredine, međusektorske uzroke degradacije životne sredine, privredni sektor i njihov uticaj na životnu sredinu, ciljeve zaštite i mere za sprovođenje programa zaštite životne sredine i finansiranje.

Kako je u saopštenju na stranici Pokrajinskig zavoda za zaštitu životne sredine navedeno Nacrt će se uskoro razmatrati na sednici Pokrajinske vlade.

Nacrt Programa zaštite životne sredine Autonomne pokrajine Vojvodine možete pogledati na sledećem linku.

Svetlana Jovanović

foto: lerindjija.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti