Prestala da važi Uredba o podsticajnim merama za obnovljive izvore energije

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo rudarstva i energetike je obavestilo stranke da je prestala da važi Uredba o podsticajnim merama za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i iz visokoefikasne kombinovane proizvodnje električne i toplotne energije („Službeni glasnik RSˮ, br. 56/16, 60/17 i 91/18).

Lica koja steknu status privremenog povlašćenog proizvođača i/ili povlašćenog proizvođača električne energije po osnovu zahteva podnetog posle 31. decembra 2019. godine stiču prava na podsticajne mere, ali ne mogu da ih ostvare do donošenja nove uredbe, saopštilo je nadležno ministarstvo.

Navedeno ne važi za lica koja steknu status povlašćenog proizvođača električne energije po osnovu zahteva podnetog posle 31. decembra 2019. godine, ako su prethodno stekli status privremenog povlašćenog proizvođača električne energije, kao ni za lica koja steknu status privremenog povlašćenog proizvođača i/ili povlašćenog proizvođača električne energije posle 31. decembra 2019. godine, a po osnovu zahteva koji su podneti pre 31. decembra 2019. godine, navodi se.

Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti